de beste spots voor mountainbikers

Malmedy

Malmedy ligt tussen de beboste heuvels van het riviertje de Warche aan de voet van natuurreservaat de Hoge Venen en de stuwdam van Robertville.

Malmedy


MTB Routes in Malmedy

MTB routenetwerk in Malmedy

Malmedy heeft 3 uitgepijlde routes.
Meer informatie over de routes is te vinden op MTBRoutes.be

Route 1 - Groen - 10 km / 160 hm
Panorama van Malmedy

Route 2 - Blauw - 20 km / 350 hm
De steengroeve van de Warche

Route 3 - 38 km / 840 hm
De meer- en burchttour
MTB Routekaart

De routes zijn over het algemeen goed uitgepijld, maar toch is het vaak verstandig voor de zekerheid een routekaart (of GPS) mee op pad te nemen voor het geval dat de pijlen ineens zijn verdwenen.

Je kunt de kaart kopen bij het VVV kantoor in Malmedy, of voor 9.90 Euro bestellen bij Fietsvakantiewinkel.nl

Ga naar: Routekaart Oostkantons
Routegids Mountainbike Ardennen

De routegids mountainbike Ardennen geeft een overzicht van 57 uitgepijlde mtb routes in de Belgische Ardennen en de Oostkantons. Er zijn routes op elk niveau. De gids word uitgegeven door de ANWB in samewerking met het blad Fiets en is 14.95 Euro verkrijgbaar via Fietsvakantiewinkel.nl.

Ga naar: Routegids Mountainbike in Ardennen


Grotere kaart weergeven

Share |Bandenadvies van Schwalbe

Twijfel je nog in je bandenkeuze voor deze bikespot? Schwalbe helpt je verder met een advies op maat.

Geef aan wat voor rijder je bent:


De weersvoorspellingen zijn:

schwalbe logoMeer informatie over bandenkeuze: Bikespot bandenadvies pagina


Overnachten in Malmedy

We hebben in deze bikespot nog geen accomodaties toegevoegd.
Heeft u een suggestie? Laat het ons weten!


Meer hotels en hostels...

Naast de hierboven genoemde bikevriendelijke verblijven van Bikespot.nl kun je ook verder zoeken in het assortiment van Booking.com. Hier ben je snel op weg en weet je zeker dat je niet teveel betaald.

Ga naar: hotels in Malmedy

Overzicht vakantiehuizen

Een vakantiehuis kan een ideaal onderkomen zijn als je met een groep mountainbikers op pad gaat. Er zijn vakantie huizen in verschillende groottes, voor elke groepsgrootte is er wel een passend huis te vinden.


Ga naar: Belvilla vakantiehuizen in de Ardennen


Campings rondom Malmedy

  • Camping Familial, Malmedy - www
  • Camping du Moulin, Malmedy - www
  • Camping Anderegg, Waimes - wwwTouristische informatie Malmedy

Raid des Hautes Fagnes

Deze Raid word door velen bestempeld als de zwaarste tocht van België. Een ontzettend mooi parcours voert vanuit Malmedy door de hoge venen (hautes fagnes). In 2009 word de Raid des Hautes Fagnes georganiseerd op 14 juni met keuze uit de afstanden 65, 90 of 115 km.

Ga naar: Raid des Hautes Fagnes


Le Chateux de Reinhardstein

Hest kasteel van Reinhardstein ligt midden in de bossen op een hoog rotspunt, van waar het neerkijkt op het riviertje de Warche, een 800m stroomafwaards van het stuwmeer van Robertville. Vlakbij de burcht stort de waterval van Reinhardstein zich in de Warche. Met zijn 60 meter verval is het meteen ook de hoogste van België.

Reinout van Waimes heeft de burcht in 1354 gebouwd. Door erfenissen en huwelijken kwam hij in handen van diverse families. In de loop der jaren viel het kasteel in verval, maar in 1969 werd het grondig opgeknapt. Het kasteel is bewoond maar toegankelijk voor toeristen, voor datums en tijden kijkt u op de website van het kasteel. Er loopt ook een pittoreske wandelroute langs.

Ga naar: Le Chateaux de Reinhardstein


cycletours3 dagen mountainbiken met SNP

Korte mountainbike vakantie in de Belgische Ardennen. Een mountainbike-driedaagse met lange en korte uitdagende beklimmingen door een prachtig landschap: eindeloze naaldbossen, natuurstenen huizen en mooie vergezichten. De beloning: gevarieerde en lange afdalingen op singletracks en spannende boswegen.

Ga naar: SNP Ardennen

Hoge Venen

Het Plateau van de Hoge Venen vormt een soort driehoek, begrenst door Malmedy in het zuiden, Monschau in het oosten en Eupen in het noorden. Het strekt zich uit over Duitsland en België, waarbij het grootste deel in België te vinden is.

De kern van het gebied vormt een een tot acht kilometer brede en circa 22 kilometer lange, van zuidwest naar noordoost lopende bergrug uit oude leisteen uit het Cambrium en het Onder-Devoon. De Hoge Venen zijn het hoogte punt van België en worden gekenmerkt als het laatste stuk wildernis dat de lage landen nog bezitten.

Op de schrale, moeilijk waterdoorlatende bodem vormden zich 10.000 jaar geleden de eerste hoogvenen. Deze danken hun ontstaan mede aan de enorme hoeveelheden regenval. Het klimaat hier is nogal extreem. Het kent koele, vochtige zomers en lange, barre winters. Verantwoordelijk voor de temperatuur is natuurlijk vooral de hoogte.


Reisinformatie

Afstand vanuit Utrecht: 249 km

Maison du Tourisme, 29 Place Albert I, 4860 Malmedy


Weblinks Malmedy

Gelezen op internet:

Mountainbike.nl
Malmedy
Raid des Hautes Fagnes

Mountainbike.be
Malmedy
Raid des Hautes Fagnes