de beste spots voor mountainbikers

Willingen

Willingen ligt in een idyllisch dal, omsingelt door de huisbergen Ettelsberg, Iberg en Ohrenberg. De natuur is altijd dichtbij in Willingen, maar ook de gezelligheid en sfeer van het touristische stadje.

Willingen


MTB Routes in Willingen

Bike Arena Sauerland

In Sauerland is een compleet fietsroutenetwerk aangelegd met meer dan 250 km aan mountainbikeroutes rondom Willingen. Startplaats is Haus des Gastes, waar routeborden staan opgesteld en bikers een passende route kunnen kiezen.

Meer informatie over de routes is te vinden op bike-arena.de

Routes die vanuit Willingen starten zijn:
Upland Dörfer-Tour nr. 26 - 55 km / 1170 hm (middelzwaar)
Skisportstätten-Tour nr. 27 - 39 km / 650 hm (middelzwaar)
Hochheide-Tour nr. 28 - 20 km / 375 hm (zwaar)
Familien-Tour nr. 29 - 21 km / 150 hm (makkelijk)
Diemelsee-Tour nr. 30 - 53 km / 925 hm (middelzwaar)


Route markering

De routes in Sauerland zijn uitgepijld met gele routebordjes. Elk bordje is voorzien van het nummer van de route die je aan het rijden bent.

De kleur van de pijl en het nummer geeft de zwaarte van de route aan: een blauwe route is makkelijk, een rode route is middelzwaar en een zwarte route is zwaar.


MTB Routekaart

De routes zijn over het algemeen goed uitgepijld, maar toch is het vaak verstandig voor de zekerheid een routekaart (of GPS) mee op pad te nemen voor het geval dat de pijlen ineens zijn verdwenen.

Deze set van 3 kaarten kun je op diverse plaatsen in Sauerland krijgen, waaronder alle VVV kantoren.


Bikeline fietskaarten van Bike Arena Sauerland

De MTB-gidsen van Bikeline zijn zeer degelijk. Afzonderlijk routes kunnen makkelijk uit de handzame ringband gehaald worden. De schaal is het meest sterke punt 1:35.000. De kaarten informeren u over het type wegdek, stijgingen en hebben hoogtelijnen. De afzonderlijk hoogteprofielen en de toeristische info complementeren deze fietsgidsen. De Bikeline fietskaarten kunnen besteld worden via Fietsvakantiewinkel.nl.

Ga naar: Bikeline fietskaarten van Bike Arena Sauerland


Grotere kaart weergeven

Share |Bandenadvies van Schwalbe

Twijfel je nog in je bandenkeuze voor deze bikespot? Schwalbe helpt je verder met een advies op maat.

Geef aan wat voor rijder je bent:


De weersvoorspellingen zijn:

schwalbe logoMeer informatie over bandenkeuze: Bikespot bandenadvies pagina
Overnachten in Willingen

We hebben in deze bikespot nog geen accomodaties toegevoegd.
Heeft u een suggestie? Laat het ons weten!


Meer hotels en hostels...

Naast de hierboven genoemde bikevriendelijke verblijven van Bikespot.nl kun je ook verder zoeken in het assortiment van Booking.com. Hier ben je snel op weg en weet je zeker dat je niet teveel betaald.

Ga naar: hotels in Willingen

Overzicht vakantiehuizen

Een vakantiehuis kan een ideaal onderkomen zijn als je met een groep mountainbikers op pad gaat. Er zijn vakantie huizen in verschillende groottes, voor elke groepsgrootte is er wel een passend huis te vinden.


Ga naar: Belvilla vakantiehuizen in Sauerland


Bungalowpark Park Hochsauerland

In Medebach, vlakbij Winterberg, ligt Park Hochsauerland, een bungalowpark van Centerparcs. Alle faciliteiten zijn aanwezig op het park en binnen no-time rijd je over de single tracks van bike arena sauerland, net mountainbike route netwerk van Sauerland.

Op het park vind u een subtropisch zwemparadijs, compleet met glijbanen en sauna's. Verder kunt u in het overdekte centrum terecht voor gezelligheid.


Ga naar: Parc Hochsauerland


Campings rondom Willingen

  • Campingplatz Bahrenberg, Böminghausen - www
Touristische informatie Willingen

Ettelsberg Seilbahn

Naast de diverse mtb routes rondom Willingen is er op de Ettelsberg ook een bike-park aanwezig. Hier is een Freeride parcours opgezet van 1.6 km, een wereldcup Downhill parcours van 1.6 km en een Four-cross parcours van 500 meter. Een kabelbaan brengt je terug naar boven.

Ga naar: www.ettelsberg-seilbahn.de

Bike festival Willingen

Van 11 tot 13 juni vind in Willingen het 12. Sympatex bike festival plaats. Drie dagen lang is Willingen het trefpunt voor mountainbikers. Naast de marathon met vorig jaar 1.600 deelnemers word hier ook een World Downhill Challenge en dirt ride georganiseerd. Ook in de avonduren kan men genieten van de Scott on air en Nissan nightsprint wedstrijden.

Ga naar: www.bikefestival.de


Reisinformatie

Afstand vanuit Utrecht: 307 km

- Tourist-information Willingen, Waldecker Str. 12, Willingen

Weblinks Willingen