de beste spots voor mountainbikers

Mountainbike paradijs Schwarzwald

Het Zwarte Woud in het zuid westen van Duitsland is 11.400 vierkante kilometer groot. Dit middelgebergte is één van de meest populaire vakantie gebieden van Duitsland en mag met zekerheid een paradijs voor mountainbikers genoemd worden. Verspreid in het Schwarzwald vind je diverse mooie mountainbike gebieden.

Schwarzwald


Bikespots in Schwarzwald

Bad Wildbad ademt mountainbike

Bad Wildbad in het noordelijke Schwarzwald is een bike bestemming bij uitstek. Je treft hier een arena aan mtb routes in verschillende gradaties en er is een bikepark voor de downhillers. De omgeving ademt mountainbike.


Ga naar: bikespot Bad Wildbad

Bad Wildbad


Hoogtepunt Hochschwarzwald

In het hoger gelegen gedeelte van het Zwarte Woud vind je een bikespot die werkelijk een hoogtepunt is. De meren Titisee en Schluchsee geven uiterste ontspanning op warme dagen na een intense dag biken.

Ga naar: bikespot Hochschwarzwald

Hochschwarzwald


Tussen Feldberg en Belchen

Het Todtnauer Ferienland is een lang bewaarde mountainbike parel. Doordat het gelegen is tussen de Feldberg en Belchen rijd je vanuit het dal naar prachtige vergezichten, of ga de uitdaging van het bikepark aan voor een ardenaline kick.


Ga naar: bikespot Todtnau

Todtnau


Mountainbike oase Zweitalerland

Het Zweitälerland ligt in het hart van het zwarte woud en omvat een gebied van zo'n 300 km². In deze vakantie oase vind je vele geschikte mountainbike routes voor uitdagende tochten. Geniet van de omgeving en voel het zwarte woud.

Ga naar: bikespot Zweitalerland

ZweitalerlandSchwarzwald Todtnau Zweitalerland Hochschwarzwald Bad Wildbad


Share |Mountainbikeguide Schwarzwald Mitte/Nord

De MTB-gidsen van Esterbauer zijn zeer degelijk. Afzonderlijk routes kunnen makkelijk uit de handzame ringband gehaald worden. De kaartjes informeren u over het type wegdek, stijgingen en verkeersdrukte. De kaartjes hebben hoogtelijnen. De bikeline gids is voor 19.90 Euro verkrijgbaar via Fietsvakantiewinkel.nl.

Ga naar: Bikeline Schwarzwald Mitte/Nord


Mountainbikeguide Schwarzwald Sud

De MTB-gidsen van Esterbauer zijn zeer degelijk. Afzonderlijk routes kunnen makkelijk uit de handzame ringband gehaald worden. De kaartjes informeren u over het type wegdek, stijgingen en verkeersdrukte. De kaartjes hebben hoogtelijnen. De bikeline gids is voor 19.90 Euro verkrijgbaar via Fietsvakantiewinkel.nl.

Ga naar: Bikeline Schwarzwald Sud


Overnachten in het Zwarte Woud

We hebben in deze bikespot nog geen accomodaties toegevoegd.
Heeft u een suggestie? Laat het ons weten!


cycletours6 dagen mountainbiken met SNP

Donkere naaldbossen, waaraan de streek haar naam ontleent, worden afgewisseld door groene weilanden met karakteristieke, houten boerenhoeves. We bieden u de gelegenheid dit gebied met de mountainbike te verkennen. Over onverharde wegen fietst u langs klaterende beekjes en watervallen en door schilderachtige dorpjes met vakwerkhuizen, die tegen de hellingen zijn aangebouwd.

Ga naar: SNP Zwarte Woud

Overzicht vakantiehuizen

Een vakantiehuis kan een ideaal onderkomen zijn als je met een groep mountainbikers op pad gaat. Er zijn vakantie huizen in verschillende groottes, voor elke groepsgrootte is er wel een passend huis te vinden.


Ga naar: Belvilla vakantiehuizen in het Zwarte WoudMeer hotels en hostels...

Naast de hiernaast genoemde bikevriendelijke verblijven van Bikespot.nl kun je ook verder zoeken in het assortiment van Booking.com. Hier ben je snel op weg en weet je zeker dat je niet teveel betaald.

Ga naar: hotels in het Zwarte Woud


Touristische informatie Zwarte Woud

Bike-crossing Schwarzwald

Voor de getrainde mountainbiker is er in het zwarte woud een 450 km lang parcours uitgezet, waarbij je van het noorden naar het zuiden rijd. Vanaf Pforzheim tot Bad Säckingen moet je 16.000 hoogtemeters overbruggen. Redelijk getrainde mountainbikers moeten dit in 8 dagen voor elkaar kunnen krijgen. Op de route vind je voldoende slaapmogelijkheden en met het tourboek kun je je eigen planning uitstippelen van dag tot dag. De route is overigens geheel voorzien van pijlen.

Ga naar: www.bike-crossing-schwarzwald.info

Evenementen kalender

We hebben in deze bikespot nog geen evenementen toegevoegd.
Heeft u een suggestie? Laat het ons weten!