de beste spots voor mountainbikers

Hoogtepunt Hochschwarzwald

In het hoger gelegen gedeelte van het Zwarte Woud vind je een bikespot die werkelijk een hoogtepunt is. De meren Titisee en Schluchsee geven uiterste ontspanning op warme dagen na een intense dag biken.

Hochschwarzwald


MTB Routes in Hochschwarzwald

Mountainbike Naturpark Südschwarzwald

In het Natuurpark Südschwarzwald (zuid zwarte woud) vind je een uitgebreid aantal mountainbike routes. Ook in Hochschwarzwald zijn er diverse mountainbike routes uitgezet. Een aantal route voorstellen zijn te vinde op de website naturpark-suedschwarzwald.de.

Rechts in de kaart zijn enkele routes te zien die we op GPSies.com gevonden hebben. Door het uitgebreide netwerk aan routes, wat oneindig aan elkaar verbonden kan worden is het lastig om een standaard route op GPS te vinden, de kaart hiernaast geeft maar een indicatie van een deel van het netwerk.


Route markering

Je kunt in het zuidelijke deel van het Schwarzwald overal biken. De tracks zijn aangegeven met herkenbare gele bordjes met het blauwe teken. Met behulp van de onderstaande kaart kaart of gps kun je een ideale route uitstippelen. Er zijn ook een aantal voorkeur routes aangegeven met nummers, ook deze worden aangeduid op de gele routebordjes.


MTB Routekaart Zwischen Feldberg und Kandel

Als je gaat biken in het Zwarte Woud is het aan te raden om een routekaart (of GPS) mee op pad te nemen. Op de routekaart Zwischen Feldberg und Kandel vind je onder andere het gebied van het Hochschwarzwald. De kaart is voor 7,95 Euro te bestellen via Fietskaarten.nl. Makkelijk, want dan kun je thuis de routes al uitstippelen.

Ga naar: Zwischen Feldberg und Kandel


Hochschwarzwald weergeven op een grotere kaart


Share |Bandenadvies van Schwalbe

Twijfel je nog in je bandenkeuze voor deze bikespot? Schwalbe helpt je verder met een advies op maat.

Geef aan wat voor rijder je bent:


De weersvoorspellingen zijn:

schwalbe logoMeer informatie over bandenkeuze: Bikespot bandenadvies pagina


Overnachten in Hochschwarzwald

We hebben in deze bikespot nog geen accomodaties toegevoegd.
Heeft u een suggestie? Laat het ons weten!


Meer hotels en hostels...

Naast de hierboven genoemde bikevriendelijke verblijven van Bikespot.nl kun je ook verder zoeken in het assortiment van Booking.com. Hier ben je snel op weg en weet je zeker dat je niet teveel betaald.

Ga naar: hotels in Hinterzarten
Ga naar: hotels in Titisee-Neustadt
Ga naar: hotels in Feldberg

Overzicht vakantiehuizen

Een vakantiehuis kan een ideaal onderkomen zijn als je met een groep mountainbikers op pad gaat. Er zijn vakantie huizen in verschillende groottes, voor elke groepsgrootte is er wel een passend huis te vinden.


Ga naar: Belvilla vakantiehuizen in het Schwarzwald


Campings in Hochschwarzwald

  • Campingplatz Weiherhof am Titiseeufer, Hinterzarten - www
  • Campingplatz Bankenhof, Titisee-Neustadt - www
  • Campingplatz Wolfsgrund - Schluchsee - www


Touristische informatie Hochschwarzwald

Titisee

De Titisee is een meer gelegen aan Titisee-Neustadt. Het meer heeft een oppervlakte van ongeveer 1,3 km² en heeft een gemiddelde diepte van 20 meter. De Titisee is een echte touristische trekpleister in de zomer. Het meer is gevormd door de Feldberg gletsjer en het wordt gezegd dat het genoemd is naar de Romeinse keizer Titus.

 


Schluchsee

De Schulchsee is een stuwmeer gelegen op 930 meter hoogte en heeft een oppervlakte van 5,14 km². Doordat het meer op hoogte gelegen is, is het water in de zomer relatief koel. Perfect voor een verkoelende duik in de warme zomertijd.

 

De Feldberg

De Feldberg is met 1.493 meter de hoogste berg in het Zwarte Woud en zelfs de hoogste berg in Duitsland, buiten de alpen. De Feldberg maakt deel uit van het op één na grootste skigebied in Duitsland. In de omgeving van de Feldberg zijn 50 kilometer aan pistes en 28 skiliften te vinden. In de zomer is het een wandel- en fietsgebied.


Reisinformatie

Afstand vanuit Utrecht: 675 km

Tourist-Information Titisee-Neustadt
Strandbadstraße 4
79822 Titisee-Neustadt
Tel.: +49 (0) 7651/9804-0
titisee@hochschwarzwald.de

Openingstijden:
Ma - vr: 9.00 - 12.00, 13.30 - 17.00 uur
Za/Zo: gesloten


Weblinks Hochschwarzwald

Gelezen op internet

Mountainbike.nl
Schwarzwald (zwarte woud)

Mountainbike.be
Zwarte Woud?
Kandelberg in het Zwarte Woud