de beste spots voor mountainbikers

Tussen Feldberg en Belchen

Het Todtnauer Ferienland is een lang bewaarde mountainbike parel. Doordat het gelegen is tussen de Feldberg en Belchen rijd je vanuit het dal naar prachtige vergezichten, of ga de uitdaging van het bikepark aan voor een ardenaline kick.

Todtnau


MTB Routes in Todtnau

Mountainbike Naturpark Südschwarzwald

In het Natuurpark Südschwarzwald (zuid zwarte woud) vind je een uitgebreid aantal mountainbike routes. Ook in het Todtnauer Ferienland zijn er diverse mountainbike routes uitgezet. Een aantal route voorstellen zijn te vinden op de website naturpark-suedschwarzwald.de.

Rechts in de kaart zijn enkele routes te zien die we op GPSies.com gevonden hebben. Door het uitgebreide netwerk aan routes, wat oneindig aan elkaar verbonden kan worden is het lastig om een standaard route op GPS te vinden, de kaart hiernaast geeft maar een indicatie van een deel van het netwerk.


Route markering

Je kunt in het zuidelijke deel van het Schwarzwald overal biken. De tracks zijn aangegeven met herkenbare gele bordjes met het blauwe teken. Met behulp van de onderstaande kaart of gps kun je een ideale route uitstippelen. Er zijn ook een aantal voorkeur routes aangegeven met nummers, ook deze worden aangeduid op de gele routebordjes.Mountainbikeguide Schwarzwald Sud

De MTB-gidsen van Esterbauer zijn zeer degelijk. Afzonderlijk routes kunnen makkelijk uit de handzame ringband gehaald worden. De kaartjes informeren u over het type wegdek, stijgingen en verkeersdrukte. De kaartjes hebben hoogtelijnen. De bikeline gids is voor 19.90 Euro verkrijgbaar via Fietsvakantiewinkel.nl.

Ga naar: Bikeline Schwarzwald SudTodtnauer Ferienland weergeven op een grotere kaart


Share |Bandenadvies van Schwalbe

Twijfel je nog in je bandenkeuze voor deze bikespot? Schwalbe helpt je verder met een advies op maat.

Geef aan wat voor rijder je bent:


De weersvoorspellingen zijn:

schwalbe logoMeer informatie over bandenkeuze: Bikespot bandenadvies pagina


Overnachten in Todtnau

We hebben in deze bikespot nog geen accomodaties toegevoegd.
Heeft u een suggestie? Laat het ons weten!


Meer hotels en hostels...

Naast de hierboven genoemde bikevriendelijke verblijven van Bikespot.nl kun je ook verder zoeken in het assortiment van Booking.com. Hier ben je snel op weg en weet je zeker dat je niet teveel betaald.

Ga naar: hotels in Todtnau
Ga naar: hotels in Feldberg

Overzicht vakantiehuizen

Een vakantiehuis kan een ideaal onderkomen zijn als je met een groep mountainbikers op pad gaat. Er zijn vakantie huizen in verschillende groottes, voor elke groepsgrootte is er wel een passend huis te vinden.


Ga naar: Belvilla vakantiehuizen in het Schwarzwald


Campings in Todtnauer Ferienland

  • Campingplatz Hochschwarzwald, Todtnau - www


Touristische informatie Todtnau

De Feldberg

De Feldberg is met 1.493 meter de hoogste berg in het Zwarte Woud. De Feldberg maakt deel uit van het op één na grootste skigebied in Duitsland. In de omgeving van de Feldberg zijn 50 kilometer aan pistes en 28 skiliften te vinden. In de zomer is het een wandelgebied. Er zijn diverse berghutten (Baldenweger Hütte, Rinkenhütte, Zastler Hütte, St.-Wilhelmer-Hütte, Todtnauer Hütte) en wandelwegen waaronder de Felsenweg naar de Feldsee en het Alpine Pfad.


De Belchen

De Belchen is met 1.414 meter de vierde hoogste berg in het Zwarte Woud. De bijnaam voor deze berg is niet voor niets de mooiste berg, omdat de uitzichten vanaf en naar deze berg subliem zijn. Met de gondelbaan kun je makkelijk naar boven komen om te geieten van het uitzicht en een ronde te wandelen.

Ga naar: Belchen Seilbahn

 

MTB Fun Park

In Todtnau vind je een zeer uitdagend mountainbike park, het MTB Fun Park Todtnau. Het park heeft 3 tracks, een downhill track (2,7 km), een wild ride (3,3 km) en een free ride (4,4 km), welke vanaf de Hasenhorn (1150m) naar beneden komen en zo 370 m afdalen. Een kabelbaan brengt je terug naar boven en in het fun park kun je bikes en protectie kleding huren.

Ga naar: MTB Fun Park


Reisinformatie

Afstand vanuit Utrecht: 680 km

Tourist-Information Todtnau
Meinrad-Thoma-Str. 21
79674 Todtnau
Telefon: +49 (0)7671 / 9 69 69-5

Tourist-Information Todtnauberg
Kurhausstr.18
79674 Todtnauberg
Telefon: +49 (0)7671 / 9 69 69-0


Weblinks Todtnau

Gelezen op internet

Mountainbike.nl
Schwarzwald (zwarte woud)

Mountainbike.be
Zwarte Woud?
Kandelberg in het Zwarte Woud