de beste spots voor mountainbikers

Tropisch avontuur op Curacao

Het eiland Curacao in de Carribean is perfect voor een tropisch avontuur op de mountainbike. Op het eiland vind je steeds meer mountainbike routes, die je naar de geheime plekjes van het eiland nemen. Na het biken rust je uit op één van de vele stranden die Curacao kent.

Curacao


MTB Routes op Curaçao

Mountainbiken op Curacao

Je zou het misschien niet verwachten van een tropisch eiland, maar Curacao leent zich perfect om te mountainbiken. Veel van de eilandbewoners hebben de sport inmiddels ontdekt, waardoor het aanbod singletracks snel toe neemt. Curacao is een gevarieerd eiland met Willemstad als bruisende hoofdstad. De stad neemt een groot deel van het zuiden van het eiland in beslag. Ten oosten van Willemstad ligt de Jan Thiel Baai, waar het erg mooi biken is, hier ligt zelfs nog een verborgen wereldbekerparcours! Naar het westen van het eiland is de natuur wat verder uitgespreid met als hoogtepunt het Christoffelpark. Hier vind je aan de zuidkust prachtige stranden om uit te rusten na een sportieve inspanning. Lees de praktische tips op deze pagina om goed voorbereid op pad te gaan.


Vaste routes op Curacao

Verspreid over het hele eiland vind je vaste mountainbike routes. Rechts op de kaart zie je enkele van deze routes. De routes zijn ter plaatse aangeduid met het internationale mtb teken, wat op stenen geschilderd is. Door de natuur op Curacao kunnen de stenen wel eens begroeid zijn, of stenen verplaatst. Daardoor is het lastig om zonder begeleiding de routes in één keer goed te rijden. Een GPS is een aanrader, maar let op dat de meeste GPS'en de wegen op Curacao niet standaard op de kaart hebben staan. Wat ook mogelijk is, is contact zoeken met lokale bikers of groepen en met ze mee rijden. Vraag in de fietsspeciaalzaken naar de vertrektijden en vertrekplaatsen van de lokale fietsclubs.

Ga naar: MTB Handboek Website


MTB Handboek Curacao

Als je gaat biken op Curacao is het aan te raden om een routekaart (of GPS) mee op pad te nemen. In het MTB handboek Curacao staat alles wat je moet weten als je op Curacao gaat biken. Tevens worden er kleine kaartjes meegeleverd die je in je zak mee kunt nemen als je op pad gaat.
Curacao weergeven op een grotere kaart


Share |Bandenadvies van Schwalbe

Twijfel je nog in je bandenkeuze voor deze bikespot? Schwalbe helpt je verder met een advies op maat.

Geef aan wat voor rijder je bent:


De weersvoorspellingen zijn:

schwalbe logoMeer informatie over bandenkeuze: Bikespot bandenadvies paginaReizen naar Curaçao

We hebben in deze bikespot nog geen accomodaties toegevoegd.
Heeft u een suggestie? Laat het ons weten!


Meer hotels en hostels...

Naast de hierboven genoemde bikevriendelijke verblijven van Bikespot.nl kun je ook verder zoeken in het assortiment van Booking.com. Hier ben je snel op weg en weet je zeker dat je niet teveel betaald.

Ga naar: hotels op Curacao

Vliegen naar Curaçao

Arkefly vliegt drie keer per week (maandag, woensdag en vrijdag) naar Curaçao en hanteert net als Martinair een 3-klasse systeem waarbij ze de goedkoopste en voordeligste vliegticketsnaar het parachtige Curacao kunnen aanbieden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen Economy, Comfort en Business Class. Vliegen met Arkefly naar Curacao en boek uw ticket online!


Transport op het eiland

Het is aan te bevelen om op het eiland een auto te huren als je alles wilt zien. Het wegennet op het eiland heeft niet echt goede voorzieningen voor fietsers en het verkeer is nog niet ingesteld op fietsers. Het kan daarom gevaarlijk zijn om over de drukke wegen te fietsen. Pak daarom de auto om ergens naar toe te rijden, fiets achterin. Een auto huren op Curacao hoeft absoluut niet duur te zijn.

 

Touristische informatie Curaçao

Jan Thiel Baai

De natuur op Curacao is ontzettend mooi. Het voordeel van de mountainbike is dat je op plekken komt waar je te voet bijna niet zult komen vanwege het warme weer. De Jan Thiel Baai is een voorbeeld van zo'n plek, het is een oude kunstmatig aangelegde zoutpannen. Je kunt er vanaf Chogogo of Lions Dive in rijden met de mountainbike. Aan de kant van Lions Dive is een oud wereldbeker parcours verstopt, waar in 2006 een wereldbeker wedstrijd werd georganiseerd.

De singletracks in de Jan Thiel Baai zijn de moeite waard, hier kun je je makkelijk een paar dagen vermaken, probeer niet precies het parcours te volgen, maar zoek je weg en je vind vele mooie routes. In de zoutpannen, tegen de gevangenis aan, staan vaak Flamingo's in het water, leuk om naar toe te fietsen. Ook mooi zijn de papagaaien in het noord oosten van de baai, die opvliegen als je met je mountainbike door de struiken rijd. Let op dat je niet de doornstruiken niet teveel raakt, want de scherpe doornen kunnen je behoorlijk verwonden (eigen ervaring). Vanuit de Jan Thiel Baai rijd je ook makkelijk naar de Caracasbaai, waar je vanaf het schiereiland vele mooie uitzichten hebt.


Christoffelpark

Het Christoffelpark is een nationaal park in het noordwesten van het eiland. Het park is bijna 2000 hectare groot en omvat een aantal oude plantages en een voormalig mijnbouw complex, met omliggende natuurgebieden en de 377 meter hoge Christoffelberg. De natuur rondom de Chirstoffelberg is ontzettend mooi en ook de singletracks zijn de moeite waard.

Het Klimaat

Curacao kent een zeer warm klimaat met een gemiddelde temperatuur van 30 graden Celsius. Het is hier eigenlijk nooit winter. De beste tijd om een tocht te plannen is bij zonsopkomst van 6.30 uur tot ongeveer 10.00 uur in de ochtend, of 's middags van 16.00 tot 18.00 uur. Zorg er altijd voor dat je voldoende water bij hebt, je verbruikt ongeveer 1 liter per uur in deze omstandigheden. Een camelback is ideaal om voldoende water mee te nemen. Neem ook altijd een kaart van het eiland mee, zodat je de kortste route naar je verblijf kunt zoeken op het moment dat je verkeerd rijd.


Het Materiaal

Op Curacao is het heel goed mogelijk om een goede mountainbike te huren. Zoek daarvoor de speciaalzaken op het eiland op. Let erop dat er op het eiland heel veel doornstruiken en cactussen staan. Het is ten zeerste aan te bevelen om vooraf te checken of je een huurfiets is voorzien met vloeibaar latex in de banden, wat gaten meteen dicht (NoTubes, oid). Als dit niet het geval is, zorg er dan voor dat je voldoende binnenbanden bij je hebt, want het gevaar op lekrijden is echt heel groot.


Mountainbike verhuur Dasia

Bij Dasia Curaçao kunt u terecht voor de huur van mountainbikes van een prima kwaliteit. Wij verhuren Specialized Rockhopper mountainbikes met SRAM componenten. De fietsen zijn voorzien van Shimano XT (tubeless) wielen om de ergernis van en de kans op lekrijden te minimaliseren. Wij beschikken over een ruim aantal fietsen in de maten 15” t/m 23” welke geschikt zijn voor mensen met een minimale lichaamslengte van 1.60m en maximale lichaamslengte van 2.00m. Mocht u verzekerd willen zijn van de juiste fietsmaat dan is tijdig reserveren aan te raden.

Ga naar: Dasia CuracaoWeblinks Curaçao

Lokale bike clubs

TEC Curacao
Westpuntriders

Gelezen op internet

Mountainbike.nl
Curacao