de beste spots voor mountainbikers

Bike-Eldorado in het Beierse Woud

Sankt Englmar is het oudste mountainbike centrum in Duitsland en ligt in een van de meest prominente en mooiste berggebieden in centraal Europa, het Beierse Woud. De glooiende heuvels, majestueuze bergen en de frisse berglucht maken dit gebied een geliefde vakantie regio, die prima geschikt is voor een mountainbike vakantie.

Beierse Woud


MTB Routes in het Beierse Woud

Biken in het Beierse woud

Tussen het Duitse Donau-dal en de grens met Tsjechië stijgt het land geleidelijk. Het zacht glooiende boerenland reikt tot aan de dichtbegroeiende randen van een bergkam, met het Beierse Woud aan de Duitse zijde en het Boheemse Woud aan de Tsjechische zijde. Dit is Europa’s Groene Dak, dat op de kale top van de Grosser Arber een hoogte bereikt van 1456 m en een gebied bestrijkt van 6000 km2.


Routes om Sankt Englmar

Het sportieve karakter in het zonnige St. Englmar in het Beierse Woud, maakt deze regio een van de meest populaire vakantiegebieden in Duitsland en tevens het oudste mountainbike centrum van het land. In het gebied rondom Sankt Englmar zijn 12 MTB parcoursen te vinden met een totale lengte van 300 km en 6.600 hoogtemeters.

Tour Naam Km Conditie
45Kalteck/Schuhfleck31licht
46Zum Grandsberg18zwaar
47Weiße Marter8licht
48Maibrunn-Proller22licht
49Rund um Neukirchen19zwaar
50Rund um die Kasplatte25middel
51Zellerhohe - Zierling22zwaar
52Rattenberg - Konzell30middel
53Rattenberg - Birnbrunn21middel
54Rund um Kollnburg40zwaar
55Kollnburg - Proller25middel
56Rund ums Riedbachtal13middel

Ga naar: St. Englmar Trail overzicht


MTB Tour kaart

De MTB Tour-kaart van Sankt Englmar met gedetailleerde instructies over de moeilijkheid van de routes, de lengte en de hoogtemeters, bezienswaardigheden, verfrissingen, tankstations en fietsverhuur is beschikbaar voor 2.60 Euro bij de VVV St. Englmar.


Sankt Englmar weergeven op een grotere kaart


Share |Bandenadvies van Schwalbe

Twijfel je nog in je bandenkeuze voor deze bikespot? Schwalbe helpt je verder met een advies op maat.

Geef aan wat voor rijder je bent:


De weersvoorspellingen zijn:

schwalbe logoMeer informatie over bandenkeuze: Bikespot bandenadvies pagina
Reizen naar het Beierse Woud

Hotel uitzoeken

Bikespot.nl maakt het je wel heel makkelijk om je reis naar het Beierse Woud te plannen. Hieronder kun makkelijk een hotel in de buurt kiezen en boeken.
Meer hotels en hostels...

Naast de hierboven genoemde bikevriendelijke verblijven van Bikespot.nl kun je ook verder zoeken in het assortiment van Booking.com. Hier ben je snel op weg en weet je zeker dat je niet teveel betaald.

Ga naar: hotels in het Beierse Woud

Overzicht vakantiehuizen

Een vakantiehuis kan een ideaal onderkomen zijn als je met een groep mountainbikers op pad gaat. Er zijn vakantie huizen in verschillende groottes, voor elke groepsgrootte is er wel een passend huis te vinden.


Ga naar: Belvilla vakantiehuizen in Beieren


Reisinformatie

Afstand vanuit Utrecht: 780 km
Afstand vanuit Eindhoven: 710 km
Afstand vanuit Antwerpen: 770 km

Deze pagina werd mede mogelijk gemaakt door: Urlaubsregion Sankt Englmar


Touristische informatie Beierse Woud

Waldwipfelweg

Wil je de hele regio eens rustig overzien, ga daar naar de Waldwipfelweg in Maibrunn. De Waldwipfelweg is een 370 meter lang pad wat je tot boven de boomtoppen brengt, zonder te hoeven klimmen. Op het uiterste punt sta je 30 meter boven de grond. Vanaf het uiterste punt heb je een prachtig vergezicht over de hele regio. Bij de waldwipfelweg is tevens een natuur belevenis pad gemaakt, waar je de natuur kunt beleven met al je zintuigen.

Ga naar: Waldwipfelweg Englmar


Sommerrodelbaan

De zomerrodelbaan van St. Englmar is een leuk uitstapje voor het hele gezin. Hier vindt je 2 keer een kilometer afdalingsplezier op de bob- en rodelbaan. De rodelbaan heeft verschillende jumps en drops en is daarmee heel verrassend. De bobbaan is er voor de mensen die kombochten en s-curves leuk vinden. Bij de zomerrodelbaan is een speeltuin met allerlei leuke attracties voor kinderen.

Ga naar: Sommerrodeln Englmar


Bullcart

Op de skipiste van Maibrunn hebben ze in de zomer een leuk alternatief gevonden om van de piste en de liften gebruik te maken, anders dan op de mountainbike. Een Bullcart is een ongemotoriseerde driewieler, met enkel remmen, welke aan een skilift gekoppeld kan worden. Laat je eerst rustig omhoog trekken terwijl je van het uitzicht geniet. Laat daarna de adrenaline zijn vrije loop in een 850 meter lange afdaling terug naar het dalstation. De Bullcarts zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

Ga naar: Bullcart Sommerlift

Bikepark Geisskopf

In het MTB Zone Bikepark Geisskopf in Bischofsmais vind u maar liefst 11 verschillende parcoursen. Hier komt elke zwaartekracht-verslaafde aan zijn trekken. Zoek de snelheid op het downhill parcours (1.9 km), of schaaf je skills bij op het freeride parcours (2.2 km). Het bikepark is van alle faciliteiten voorzien; een lift brengt je naar boven, je kunt een fiets huren of zelfs een les nemen in de Bikeschool. Het hoogteverschil van het dal naar het bergstation is 260 meter. Er is ook een tussenstation op 100 meter hoogteverschil, van waar ook enkele trails starten. Meer info op de website.

Ga naar: Bikepark Geisskopf


Kletterwald

Het Kletterwald, ofwel klim-woud in St. Englmar is een leuk en actief uitstapje voor het hele gezin. Midden in het woud zijn 5 fun parcoursen uitgezet hoog in de bomen en een kleinkind parcours voor de kleintjes. De totale lengte is ongeveer een kilometer parcours met meer dan 50 verschillende obstakels en elementen. De hoogte in het parcours varieerd van 1 meter tot meer dan 10 meter. Hartkloppingen krijg je er gratis bij!

Ga naar: Kletterwald EnglmarWeblinks Beierse Woud