de beste spots voor mountainbikers

Sportieve uitdagingen in de Eifel

De Eifel is een bekend touristisch gebied met vele gezichten. Het gebied ligt ten noorden van de Moezel en ten westen van de Rein. De mooiste bikespots zijn de Nordeifel en de Vulkaaneifel.

Eifel


Bikespots in Eifel

Bad Munstereifel

Het stadje Bad Münstereifel ligt in een dal tussen prachtige bossen waar 10 mtb routes zijn uitgezet. Het plaatsje met het gezellige centrum vol van authentieke vakwerkhuizen is een ideale uitvalbasis voor een verkenning van de Noordelijke Eifel.


Ga naar: bikespot Bad Munstereifel

Bad Munstereifel


Vulkaaneifel

De Vulkaaneifel is een mountainbike gebied bij uitstek. Gevormd door vulkanische uitbarstingen en aardbevingen kent het landschap vele heuvels, rotspartijen en kratermeren, welke Maare worden genoemd.

Ga naar: bikespot Vulkaneifel

VulkaneifelEifel
Vulkaneifel Bad Munstereifel

Share |Bike Guide Eifel

Een overzicht van 30 mooie mtb routes verspreid over de Eifel. De bike guide is verkrijgbaar voor 20.90 Euro via Fietsvakantiewinkel.nl.

Ga naar: Bike Guide Eifel


Overnachten in de Eifel

We hebben in deze bikespot nog geen accomodaties toegevoegd.
Heeft u een suggestie? Laat het ons weten!
cycletours4 dagen mountainbiken met SNP

Ontdek tijdens deze mountainbike vakantie het meest vulkanische deel van de Eifel per MTB. Fiets over brede MTB-paden door prachtige beukenbossen en langs diepe kratermeren, maar ook over spannende singletracks langs de kronkelende Lieserrivier. Lekker doorfietsen dankzij bewegwijzerde routes en GPS-tracks. Verblijf in een vriendelijk hotel.

Ga naar: SNP Vulkaaneiel

Overzicht vakantiehuizen

Een vakantiehuis kan een ideaal onderkomen zijn als je met een groep mountainbikers op pad gaat. Er zijn vakantie huizen in verschillende groottes, voor elke groepsgrootte is er wel een passend huis te vinden.


Ga naar: Belvilla vakantiehuizen in de EifelMeer hotels en hostels...

Naast de hiernaast genoemde bikevriendelijke verblijven van Bikespot.nl kun je ook verder zoeken in het assortiment van Booking.com. Hier ben je snel op weg en weet je zeker dat je niet teveel betaald.

Ga naar: hotels in de EifelTouristische informatie Eifel

Vulkan Bike - Daun

Elk jaar in September word in de Vulkan Eifel de VulkanBike Eifel-marathon georganiseerd. Dit grote mtb evenement trekt jaarlijks vele mountainbikers.

Ga naar: www.vulkanbike.de

Evenementen kalender

We hebben in deze bikespot nog geen evenementen toegevoegd.
Heeft u een suggestie? Laat het ons weten!