de beste spots voor mountainbikers

Groothertogdom met vele gezichten

Van oudsher staat Luxemburg bij de meeste mountainbikers niet bekend als een hotspot. De laatste jaren is er door de Luxemburgers flink geïnvesteerd in nieuwe uitgepijlde routes en wordt je als mtb’er met open armen ontvangen in groothertogdom Luxemburg.

Luxemburg


MTB Routes in Luxemburg

De mountainbike gebieden in Luxemburg zijn onder te verdelen in een aantal regio’s. Elke regio heeft zijn eigen gezicht.

Noordelijk Luxemburg: Ösling

Het noorden van Luxemburg behoort tot het Ardennen gebied, dit heet de Ösling. Het terrein in dit gebied is naar verwachting ongeveer gelijk aan dat van de Belgische Ardennen. In dit gebied liggen 15 uitgepijlde mountainbike routes, die ook nog eens onderling met elkaar te combineren zijn door de verbindingsroutes.

01 Weiswampach-Troisvierges 25 km middel
02 Lieler 16 km licht
03 Clervaux 28 km zwaar
04 Hosingen-Lellingen 25 km licht
05 Hosingen 15 km licht
06 Winseler 20 km licht
07 Wiltz 1 31 km middel
08 Wiltz 2 12 km licht
09 Hoscheid 27 km licht
10 Goesdorf 39 km middel
11 Vianden 20 km middel
12 Bavigne-Boulaide 36 km licht
13 Erpeldange 21 km middel
14 Bettendorf-Reisdorf 21 km licht
15 Ingeldorf- Ettelbruck 20 km middel
16 Preizerdaul 33 km zwaar

Download PDF: MTB Routes Luxemburgse Ardennen


Oostelijk Luxemburg: Mullerthal

In het oosten van Luxemburg ligt de regio Mullerthal, ook wel klein Zwitserland genoemd. Deze regio is zeer toeristisch, mede door het geweldige landschap met rotspartijen, dichtbegroeide bossen en beekjes die door het gebied stromen. De 4 mountainbike routes in deze regio zijn nog relatief nieuw, maar staan nu al zeer goed aangeschreven bij bikers die deze regio bezochten.

Bech 13 km 214 hm
Berdorf - Beaufort 36 km 694 hm
Echternach 23 km 420 hm
Larochette 27 km 505 hm

Download PDF: MTB Routes Mullerthal


Zuid-oost Luxemburg: Moesel

In het zuid-oosten van Luxemburg loopt de Moesel langs de grens met Duitsland. Hier is het landschap glooiend wat weer een hele andere basis geeft voor mooie mountainbike tochten. Hier lopen 5 mooie mtb routes, waarmee je de streek perfect verkent.

Manternach 18 km middel
Grevenmacher 15 km middel
Greidveldange 22 km middel
Wormeldange 25 km middel
Dalheim 23 km middel


Luxemburg weergeven op een grotere kaart


Share |Bandenadvies van Schwalbe

Twijfel je nog in je bandenkeuze voor deze bikespot? Schwalbe helpt je verder met een advies op maat.

Geef aan wat voor rijder je bent:


De weersvoorspellingen zijn:

schwalbe logoMeer informatie over bandenkeuze: Bikespot bandenadvies paginaRoutekaarten

De routes zijn over het algemeen goed uitgepijld, met de internationale mountainbike tekens in paar/blauw op een wit schildje, maar toch is het vaak verstandig voor de zekerheid een routekaart (of GPS) mee op pad te nemen voor het geval dat de pijlen ineens zijn verdwenen. Je kunt de kaart kopen bij de VVV kantoren in Luxemburg of vooraf online via de site van het Luxemburgs verkeersbureau.

Ga naar: Luxemburgs verkeersbureau


Reizen naar Luxemburg

We hebben in deze bikespot nog geen accomodaties toegevoegd.
Heeft u een suggestie? Laat het ons weten!


Meer hotels en hostels...

Naast de hierboven genoemde bikevriendelijke verblijven van Bikespot.nl kun je ook verder zoeken in het assortiment van Booking.com. Hier ben je snel op weg en weet je zeker dat je niet teveel betaald.

Ga naar: hotels in Luxemburg

 

Overzicht vakantiehuizen

Een vakantiehuis kan een ideaal onderkomen zijn als je met een groep mountainbikers op pad gaat. Er zijn vakantie huizen in verschillende groottes, voor elke groepsgrootte is er wel een passend huis te vinden.


Ga naar: Belvilla vakantiehuizen in Luxemburg


Reisinformatie

  • Afstand vanuit Utrecht: 320 km
  • Afstand vanuit Eindhoven: 220 km
  • Afstand vanuit Antwerpen: 240 km


Touristische informatie Luxemburg

Klein Zwitserland

De regio Müllerthal, Luxemburgs Klein Zwitserland biedt bezoekers veel mogelijkheden voor een verblijf vol belevenissen. Echternach, de oudste stad van Luxemburg, geldt als historisch hoogtepunt van de regio. Het Müllerthal is uniek natuurgebied dat wordt gekenmerkt door grillige rotsformaties, kloven, kronkelende riviertjes, veel bossen en grotten. Vooral het gebied rond het plaatsje Berdorf staat bekend om haar spectaculaire natuur. De lucht in het Müllerthal is erg vochtig waardoor de vallei overdekt wordt met een zeer weelderige vegetatie. Vlakbij het dorp Müllerthal bevindt zich een waterval dat populair is bij toeristen, de Schiessentumpel Cascade.

Ga naar: www.mullerthal.lu


Middeleeuws Vianden

Al geruime tijd schaart Vianden zich onder de populairste toeristische trekpleisters van Luxemburg. Het ligt in het hart van de Our-vallei en is voornamelijk bekend door het middeleeuws kasteel dat boven het stadje uittorent. Vianden is een zeer pittoreske stadje en geeft het unieke gevoel meegenomen te worden naar een lang vervlogen tijd: de Middeleeuwen. Aan de nauwe steegjes die van het kasteel naar de Our leiden, is te zien hoe goed de charme van dit romantische tijdperk bewaard is gebleven. Hetzelfde geldt voor de oude vestingmuren waarachter talrijke kerken en andere historische architectonische juweeltjes schuilgaan.

Ga naar: www.vianden-info.lu

Bikepark Terres Rouges

Op het terrein van de oude open mijnsite "Lalléngerbierg" tussen Esch-sur-Alzette en Schifflange, ontdekt u de rode rotsen die kenmerkend zijn voor het zuiden van Luxemburg, landschappen die in een ver verleden vorm hebben gekregen door de winning van ijzererts, maar waar de natuur ondertussen haar rechten weer doet gelden. Hier ligt het Bike Park des Terres Rouges, een echt paradijs voor bikers en freeriders

Ga naar: Bikepark Terres Rouges


Randonnee VTT

Een leuke manier om kennis te maken met de lokale mountainbikers van Luxemburg, tijdens een weekendje weg, is om deel te nemen aan één van de toertochten die jaarlijks worden georganiseerd. Randonnee betekend toertocht. Als je gaat zoeken in de link onderaan deze pagina naar de lokale fietsclubs, dan zul je zien dat er in Luxemburg vele toertochten worden georganiseerd.Weblinks Luxemburg