de beste spots voor mountainbikers

Heuvel en heide op de Veluwe

Een gebied van bossen en heide, met uiterwaarden, heuvels, valleien en zandverstuivingen. Gevarieerde mtb routes in de Veluwse natuur, met hoogte verschillen en uitgestrekte heidevelden. U vind het allemaal in de Veluwe.

Veluwe


MTB Routes in de Veluwe

MTB Routenetwerk de Veluwe

De Veluwe is een perfect terrein om te mountainbiken. Er zijn drie vaste routes te vinden die vanuit verschillende punten starten. Een vierde route in Hoenderloo is nog niet uitgezet met routepijlen. Meer informatie over de routes is te vinden op MTBRoutes.nl

1. Rheden route - zwart/geel - 52 km
De route is aangegeven op gele bordjes met een zwart mtb teken. De aanrijdroutes en verkortingen zijn aangegeven met geel/witte bordjes met een zwart teken en de overige paden met gele bordjes met een zwart mtb teken. Dit is erg verwarrend weet ik uit ervaring, dus let goed op. Een routekaart is te verkrijgen voor € 2,50 bij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Rheden. Om de route te mogen rijden is een vergunning nodig. Een jaarvergunning voor mountainbikers kost € 5,-.

2. Oosterbeek route - zwart/geel - 36,6 km
De route is aangegeven op gele bordjes met een zwart mtb teken. De aanrijdroutes en verkortingen zijn aangegeven met witte bordjes met een zwart teken. Gratis routefolders zijn verkrijgbaar bij Staatsbosbeheer, Zweefvliegveld Terlet en café restaurant "De Thermiekbel".

3. Eden route - zwart/wit - verschillende lengtes
In Eden is niet één route uitgezet, maar zijn er verschillende combinaties mogelijk. De te rijden paden zijn aangegeven met witte bordjes met daarop het zwarte mtb teken. Voor 2 Euro is er een routekaart verkrijgbaar bij de VVV Veluwe & Vallei, deze is erg makkelijk om een route uit te stippelen. Een verbindingsroute maakt de combinatie met de route van Oosterbeek mogelijk.

4. Hoenderloo route - 30 km
Deze route is nog niet uitgepijld. Bij de VVV Hoenderloo is een routefolder met daarin een routekaart te koop voor € 1,16. In de folder vind je een gedetailleerde omschrijving van de route.
 


Routegids Mountainbike in Nederland

De routegids mountainbike in Nederland geeft een overzicht van alle uitgepijlde mtb routes in Nederland en word uitgegeven door de ANWB in samewerking met het blad Fiets. Ook de hierboven genoemde Veluwse routes staan in de gids vernoemd. De routegids is 14.95 Euro verkrijgbaar via Fietsvakantiewinkel.nl.

Ga naar: Routegids Mountainbike in Nederland

 


Grotere kaart weergeven

Share |Bandenadvies van Schwalbe

Twijfel je nog in je bandenkeuze voor deze bikespot? Schwalbe helpt je verder met een advies op maat.

Geef aan wat voor rijder je bent:


De weersvoorspellingen zijn:

schwalbe logoMeer informatie over bandenkeuze: Bikespot bandenadvies pagina


Overnachten in de Veluwe

We hebben in deze bikespot nog geen accomodaties toegevoegd.
Heeft u een suggestie? Laat het ons weten!


Meer hotels en hostels...

Naast de hierboven genoemde bikevriendelijke verblijven van Bikespot.nl kun je ook verder zoeken in het assortiment van Booking.com. Hier ben je snel op weg en weet je zeker dat je niet teveel betaald.

Ga naar: hotels in de VeluweOverzicht vakantiehuizen

Een vakantiehuis kan een ideaal onderkomen zijn als je met een groep mountainbikers op pad gaat. Er zijn vakantie huizen in verschillende groottes, voor elke groepsgrootte is er wel een passend huis te vinden.


Ga naar: Belvilla vakantiehuizen in de Veluwe


Landal Miggelenberg

Op Landal Miggelenberg liggen de bungalows zo ver uit elkaar, dat u het gevoel heeft als enige midden in de natuur te leven. Vanuit uw tuin stapt u zo het bos in. Bent u wat sportiever ingesteld, verken de Veluwe dan eens per mountainbike en maak een culturele tussenstop bij het Museonder of het Kröller-Müller Museum.

Ga naar: Landal Miggelenberg

Landal Heideheuvel

Een waterval? In Nederland...? Wat valt er eigenlijk in eigen land nog veel te ontdekken. Toegegeven, hij is maar 15 meter, maar hij ligt wél gewoon op de Veluwe, midden in het eindeloze woud. Snuif die boslucht eens diep op en geniet van de stilte en van alles wat een boswachter u kan vertellen.

Ga naar: Landal Heideheuvel


Landal Coldenhove

In de dennen- en loofbossen van Landal Coldenhove zie je volop eekhoorns, konijnen en wild. Wist u dat een eekhoorn naast een hoofdnest soms nog wel vijf andere nesten heeft? En z'n pluimstaart als parachute gebruikt bij het landen? Eerbeek is natuur-in-overvloed en u zit zó in Burgers' Zoo in Arnhem of in de schaapskooi van Loenen.

Ga naar: Landal Coldenhove


Landal De Berkenhorst

Wel eens een zandkasteel in het bos gebouwd? Dit verwacht je toch niet in de bossen bij Apeldoorn? Bij Landal De Berkenhorst zijn ze er aan gewend: dit autovrije park grenst aan het Kootwijkerzand, de grootste zandverstuiving van West-Europa. Ga eens op onderzoek uit en ontdek waarom dat zand juist hier terecht is gekomen! Na al dat droge zand wordt het tijd voor een verfrissende duik in het overdekte zwembad op het park!

Ga naar: Landal De Berkenhorst


Landal Rabbit Hill

U komt er hoogstwaarschijnlijk al snel achter waarom het hier Landal Rabbit Hill heet: je hoeft maar even je hoofd buiten de deur te steken om die guitige langoren in levende lijve te zien. Midden op de Veluwe, in Nieuw Milligen om precies te zijn, ligt dit ruim opgezette bungalowpark met overdekt zwembad.

Ga naar: Landal Rabbit Hill
Touristische informatie de Veluwe

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Het nationaal park de hoge Veluwe is het grootste natuurgebied van Nederland, met 5.400 hectare aan bos, heide, vennen en stuifzand. Hier kun je nog oog in oog komen te staan met herten, reeën en wilde zwijnen.

Ga naar: Nationaal Park de Hoge Veluwe

Reisinformatie

Afstand vanuit Utrecht: 61 km

VVV Veluwe & Vallei - Molenstraat 80 - Ede
VVV Oosterbeek - Raadhuisplein 1 - Oosterbeek
VVV Rheden - Heuvenseweg 5a - Rheden
VVV Eerbeek - Stuyvenburchstraat 36 - Eerbeek
VVV Hoenderloo - Krimweg 20 - Hoenderloo
VVV Beekbergen - Dorpstraat 54 - Beekbergen

Meer info op: www.vvvveluwe.nl

Weblinks de Veluwe

Lokale links

VVV Veluwe