de beste spots voor mountainbikers

Op avontuur in het Pfalzerwald

Karakteristiek voor het Pfälzerwald zijn het afwisselende landschap met zijn glooiende vlakten, bergmassieven en rivierlopen en in het zuiden de vlakke bergkegels, overschaduwd door bizarre rotsformaties van roodachtige zandsteen.

Pfalzerwald


MTB Routes in het Pfälzerwald

MTB Routenetwerk Pfaelzerwald

Het Pfälzerwald is met ruim 1.800 vierkante kilometer het grootste woud van Duitsland. Het heeft een routenetwerk van meer dan 300 km mountainbikeroutes met als kern 5 routes welke tevens met elkaar gecombineerd kunnen worden. De hieronder beschreven routes beginnen telkens bij het station van de plaats waar de tour naar vernoemd is. Bij deze stations is telkens voldoende parkeergelegenheid. Klik op het kaartje hiernaast voor het volledige routenet.

Meer informatie over de routes is te vinden op de website Mountainbikepark Pfälzerwald of in de download Flyer.

1. Tour 1 Rodalben - 54 km, 1140 Hm
2. Tour 2 Waldfischbach-Burgalben - 48 km, 833 Hm
3. Tour 3 Schopp - 67 km, 1104 Hm
4. Tour 4 Hochspeyer - 64 km, 1160 Hm
5. Tour 5 Lambrecht - 74 km, 1771 Hm
Route markering

De routes in Pfälzerwald zijn uitgepijld met grijze routebordjes en een gekleurde pijl. De kleur van de pijl geeft de moeilijkheidsgraad van de te rijden route aan. Elk bordje is voorzien van het nummer van de tour waar deze toe behoord.

De kleur van de pijl en het nummer geeft de zwaarte van de route aan: een blauwe route is makkelijk, een rode route is middelzwaar en een zwarte route is zwaar.

Let op: missende bordjes worden niet altijd meteen door een nieuw bordje, maar worden tijdelijk vervangen door op de bomen gespoten tekens, zoals op de foto rechtsonder te zien is.
Routekaart Mountainbikepark Pfälzerwald

De routes zijn over het algemeen goed uitgepijld, maar toch is het vaak verstandig voor de zekerheid een routekaart (of GPS) mee op pad te nemen voor het geval dat de pijlen ineens zijn verdwenen. Je kunt de kaart kopen bij de Tourismus Büros in het Pfalzerwald of voor 9,95 Euro bij Fietsvakantiewinkel.nl.

 Ga naar: Routekaart MTB Park Pfälzerwald


Grotere kaart weergeven

Share |Bandenadvies van Schwalbe

Twijfel je nog in je bandenkeuze voor deze bikespot? Schwalbe helpt je verder met een advies op maat.

Geef aan wat voor rijder je bent:


De weersvoorspellingen zijn:

schwalbe logoMeer informatie over bandenkeuze: Bikespot bandenadvies pagina


Overnachten in Pfalzerwald

We hebben in deze bikespot nog geen accomodaties toegevoegd.
Heeft u een suggestie? Laat het ons weten!


Meer hotels en hostels...

Naast de hierboven genoemde bikevriendelijke verblijven van Bikespot.nl kun je ook verder zoeken in het assortiment van Booking.com. Hier ben je snel op weg en weet je zeker dat je niet teveel betaald.

Ga naar: hotels in Pfalzerwald

Overzicht vakantiehuizen

Een vakantiehuis kan een ideaal onderkomen zijn als je met een groep mountainbikers op pad gaat. Er zijn vakantie huizen in verschillende groottes, voor elke groepsgrootte is er wel een passend huis te vinden.


Ga naar: Belvilla vakantiehuizenCampings in het Pfälzerwald

  • Camping Clausensee, Waldfischbach-Burgalben - www
  • Camping Sägmühle, Trippstadt - www
  • Campingplatz Naturfreunde, Annweiler - www
Touristische informatie Pfälzerwald

Johanniskreuz

Middenin het Pfälzerwald ligt Johanniskreuz, wat niet alleen een startpunt is voor alle mtb routes in het Pfälzerwald, maar ook het motorrijders trefpunt in de Pfalz. Afhankelijk van het weer komen hier vanaf het voorjaar tot de herfst dagelijks tot wel 1.000 tweewielers samen.


Felsen en burchten

Het landschap van het Pfälzerwald wordt gekenmerkt door de typische 'Felsen', rotspartijen van zandsteen. In het Pfälzerwald zijn meer dan 80 losse torens en 140 massieven te vinden in allerlei vormen en formaten. Deze Felsen maken het mountainbiken door de natuur een wonderlijke ervaring.

Reeds sinds de 5e eeuw bouwden de Pfälzer hun onbedwingbare burchten op de Felsen, welke zogenaamde Felsenburchten genoemd werden. In het Pfälzerwald zijn vele van deze Felsenburchten te vinden.

Deutsche Weinstrasse

Aan de oostzijde van het Pfälzerwald ligt de Deutssche Weinstrasse (Duitse Wijnstraat). Al sinds de middeleeuwen word hier in een aantal aangrenzende dorpen wijn geproduceerd. Het dorp Bad Dürkheim is met 2.140 zonneuren het zonnigste dorp in Duitsland, wat een perfect klimaat geeft voor de wijnranken. In de dorpen kunt u genieten in de wijnproeverijen en gezellige cafés, weinstuben en restaurants.Reisinformatie

Afstand vanuit Utrecht: 470 km

- Zentrum Pfälzerwald Touristik - Pirmasenser Str. 62 - Kaiserslautern
www.zentrum-pfaelzerwald.de/

Weblinks Pfälzerwald

Mountainbike.nl
Pfälzerwald

Gelezen op internet:

Mountainbike.be
Pfälzerwald