de beste spots voor mountainbikers

Mountainbike handboeken

Hieronder vind u enkele door ons geselecteerde mountainbike titels


Handboek Mountainbiken

Alles wat u moet weten over:

- Het kiezen van een geschikte fiets
- Trainingsmethoden
- Accessoires en materiaal
- Onderhoud en reparaties
- Correcte rijhouding en -technieken
- Veiligheidstips
- Voedingsadviezen

Off road fietsen kent als onderdelen cross-country, endurance, downhill en trials. Deze onderdelen en de fietsen ervoor zijn door de jaren verder ontwikkeld en gespecialiseerd. In dit handbboek wordt voor deze onderdelen ingegaan op de wedstrijden, de keuze voor een fiets en accessoires. Bij de accessoires is ook aandacht voor nat of koud weer en speciale kleding voor vrouwen. Bij onderhoud en reparatie wordt ook ingegaan op afstelling van vering en derailleurs. Door de tips en adviezen over rijtechniek, rijhouding en training kan de mountanbiker zijn prestatie verbeteren. Als laatste worden veiligheid en voeding behandeld. De auteur is verslaafd aan fietsen en editor van het Zuid-Afrikaanse blad 'Bicycling'. Dit boek is gericht op iedereen die actief mountainbiked en zijn fiets onderhoudt. Of zoals de auteur het noemt: voor de verslaafde mountainbiker die zijn sport naar het volgende niveau wil brengen. Met veel kleurenfoto's, een verklarende woordenlijst, een verwijzing naar websites en een register.

Verkoopprijs : 19.95 Euro
Aantal pagina's : 192

Ga naar: Fietskaarten.nl - Handboek Mountainbiken


Onderhoudshandboek Mountainbike

Of je nu een beginnende of een ervaren mountainbiker bent, het is belangrijk om te weten hoe je een mountainbike kunt onderhouden en repareren. Problemen tijdig herkennen en oplossen scheelt tijd en geld. Dit technische handboek, geschreven door Guy Andrews, gaat per onderdeel van de mountainbike in op zowel reparatie als onderhoud en geeft adviezen over hoe defecten aan de mountainbike voorkomen kunnen worden. Daarnaast wordt informatie gegeven over de verschillende soorten mountainbikes en waar men op moet letten bij de aanschaf.

Verkoopprijs : 19.95 Euro
Aantal pagina's : 168

Ga naar: Onderhoudshandboek Mountainbike


Mountainbike rijtechnieken

Een afdaling over losliggende kiezels, een slalomparcours over een smal pad tussen het struikgewas of een onverwachte drempel in het trajectWie met zijn mountainbike feilloos elke hindernis wil nemen, moet in de eerste plaats weten hoe hij zijn fiets perfect beheerst. In dit boek lees je alle basistechnieken die zowel een beginnend als een gevorderde mountainbiker nodig heeft om in elke situatie de controle over zijn fiets te houden. Het boek begint bij de absolute basis door uitgebreid stil te staan bij de juiste rem- en schakeltechnieken. Daarna wordt dieper ingegaan op een aantal specifieke technieken en leer je onder andere hoe je haarspeldbochten kunt bedwingen, een steile helling beklimt en hoe je de handige 'bunny hop' op de juiste manier uitvoert. Bij elke techniek wordt de uitvoerige beschrijving aangevuld met handige tips en duidelijke foto's, die je laten zien hoe je precies te werk moet gaan en wat daarbij belangrijke aandachtspunten zijn. Dankzij de technieken in dit boek ben je binnenkort zelfs het moeilijkste terrein de baas.

Verkoopprijs : 19.95 Euro
Aantal pagina's : 109

Ga naar: Fietskaarten.nl - Mountainbike rijtechnieken


Routegids Mountainbike in Nederland

Omdat het aantal mountainbikeroutes in Nederland gestaag toeneemt, is de gids uitgebreid van 74 naar 87 routes. Vrijwel elke route in Nederland is opgenomen en ze zijn allemaal bewegwijzerd. De oude routes zijn herzien. Ook nu weer zijn alle provincies vertegenwoordigd.

Deze gids blijft daarmee het standaardwerk voor zowel de fanatieke MTB-er als de recreant. Veel routes zijn bedacht door specialisten; die weten immers wat de mountainbikeliefhebber wil. De routes zijn in samenwerking met landeigenaren en terreinbeheerders aangelegd. Er zitten niet alleen pittige routes bij, maar ook eenvoudige. Elke route heeft een overzichtelijk kaartje en praktische informatie, zoals lengte en moeilijkheidsgraad. In de gids lees je ook het een en ander over rijtechniek, gedragsregels en onderhoud.

Routegids Mountainbike Nederland wordt gemaakt in samenwerking met het tijdschrift Fiets

Verkoopprijs : 14.95 Euro

Ga naar: Routegids Mountainbike Nederland


Routegids Mountainbike Ardennen

In de Routegids Mountainbike Ardennen staan 57 unieke MTB-routes in de Belgische Ardennen en in de Oostkantons. De routes zijn zorgvuldig geselecteerd in samenwerking met MTB-specialisten en de redactie van het tijdschrift 'Fiets'.

Er zijn routes op elk niveau. Dat laatste is natuurlijk relatief, want MTB-routes in België onderscheiden zich sterk van die in Nederland. De stijgingen zijn langer en zwaarder en volgen elkaar vaak in snel tempo op.

De routes zijn zodanig gekozen dat vanuit één standplaats drie tot zes routes gefietst kunnen worden. Elke route in deze gids is bewegwijzerd.

Dit concept en de tips met logeeradressen maken die gids ideaal voor een actief weekeinde weg. De gids bevat overzichtelijke routekaartjes en -beschrijvingen. Maar ook praktische informatie over startpunt, lengte, hoogteverschillen, vereiste conditie en moeilijkheidsgraad.

Verkoopprijs : 14.95 Euro

Ga naar: Routegids Mountainbike Ardennen


MTB Trails Nederland

Nederland geen mountainbikeland? Guess what? Ons vlakke landje telt inmiddels 115 permanente routes waarin avontuurlijke singletracks, technische klimmetjes, adrenaline afdalingen, schitterende bospaden en pittoreske landweggetjes elkaar afwisselen. Al deze routes zijn van begin tot eind gemarkeerd en dus gemakkelijk te volgen voor iedereen.
Afgelopen jaar reden 20 lezers van Salt door het land om deze routes in kaart te brengen. Het resultaat is een handzaam gidsje waarin de routes overzichtelijk per provincie zijn weergegeven, inclusief afstand, startpunt, moeilijkheidsgraad, beste periode en een algemene beschrijving van de route. Een must-have voor iedere (toekomstige) mountainbiker.

132 pagina's, bomvol kleurenfoto's, gebonden uitvoering.

Verkoopprijs : 6.50 Euro

Ga naar: DeZwerver.nl - MTB Trails Nederland


Handboek bikespots in Europa

Mountainbiking Europe

Co-written by one of the UK's leading riders, Mountain Biking Europe takes you downhill, cross-country, GPS finding and freestyle/trail riding across 16 different countries and in over 100 different locations. This unique guide to Europe's best riding includes information on resorts, bike parks and the classic cross-country routes, plus all the essentials: top tips, local media and websites, the scene, secret spots and must-sees, and all the best rider-friendly places to eat, sleep and drink.Mountain biking is becoming the UK's fastest growing outdoor sport and "Mountain Biking Europe" is the only guide to cover Europe extensively. It is aimed at all abilities, beginners, intermediate and advanced, this guide will give mountain bikers the information they need to plan their adventure holiday. Author Rowan Sorrell is a World Cup Rider and a contributor for "Dirt" magazine. It includes a 'Riders tales' section full of hints and tips from pro-riders and experts in the mountain-biking scene. It provides 5 best - breakdown of the 5 best trips, for scenery, parks, groups.

Verkoopprijs : 28.95 Euro

Ga naar: DeZwerver.nl - Mountainbiking Europe

Mountainbiken in de Alpen

Hieronder vind u enkele boeken over mountainbiken in de Alpen


Traumtouren Transalp

In dit Duitstalige boek worden 638 alpen etappes beschreven met in totaal 9.252 km en 295.214 hoogtemeters. Met dit naslagwerk stelt u uw eigen Transalp samen, waarbij hoogteprofielen, overnachtingsadressen terug te vinden zijn. Dit alles is tevens terug te vinden op de bijgeleverde CD Rom, waarop ook alle GPS gegevens zijn terug te vinden.

Verkoopprijs : 49.50 Euro

Ga naar: Traumtouren Transalp


Erlebnis Transalp

Jaarlijks is een Transalp tocht voor meer dan 10.000 mountainbikers een droom die uit komt en een ongeloofelijke ervaring. Er zijn vele mogelijkheden voor routes door de alpen. Een goede voorbereiding is hierbij enorm belangrijk.

In dit Duitstalige boek geven Gitte Beimfohr en Christoph Listmann, beide ervaren Transalpers en redacteuren van BIKE, alle antwoorden rondom een Transalp.

Verkoopprijs : 15.90 Euro

Ga naar: Erlebnis Transalp


Alpencross : mit den Mountainbike uber die Ost- und Westalpe

Een mooi (duitstalig) boekwerk voor alle mountainbikers die ervan dromen om met de fiets over de Oost- en West Alpen te fietsen. Achim Zahn geeft alle informatie en tips die men nodig heeft om de Alpen over te steken, van voorbereiding tot uitrusting. Met 18 gedetailleerde route beschrijvingen en een overzichtskaart kun je je persoonlijke droomroute samenstellen.

Verkoopprijs : 30.90 Euro

Ga naar: Alpencross


Die schönsten Alpentouren mit dem Mountainbike

In dit Duitstalige routeboek staan 40 bewegwijzerde routes door de Alpen omschreven in Duitsland, Oostenrijk, Italië, Frankrijk en Zwitserland. Met uitneembare 'Tourenkarten'. 192 pag. groot formaat en een harde kaft.

Verkoopprijs : 26.00 Euro

Ga naar: Fietskaarten.nl - Alpentouren


Mountainbike Trails

Duitstalig. Tochten over oude militaire wegen rondom de hoogste Alpenbergen. Beschreven worden 53 dag- en 15 meerdaagse tochten aan de hand van kaarten, hoogteprofielen, beleving, geschiedenis en cultuur. Prachtige fotos, maar zelf zien is altijd beter.

Verkoopprijs : 29.90 Euro

Ga naar: Mountainbike Trails

Mountainbiken in de UK

Hieronder vind u enkele boeken over mountainbiken in de UK


Where to mountain bike in Britain

150 Places to Quench Your Off Road ThirstWherever you live in Britain, find the best local and national mountain biking on the pages of Where to Mountain Bike in Britain. This is an in-depth guidebook listing all the best places to go, from gorgeous open landscapes such as the South Downs to sites with thrilling handcut singletrack trails such as Coed y Brenin in Snowdonia.Whether the riding is signposted or self-navigated, the terrain and pick of the trails are described, giving the first national overview of the country from a mountain bikers point of view. Route books detail one or two routes but this book goes further, giving a summary of the whole place, allowing the reader-rider to make up their own routes with expert help..

Verkoopprijs : 11.50 Euro

Ga naar: Fietskaarten.nl - Where to mtb in Britain


Mountainbiking Britain Footprint

Even 15 years ago it would have been unimaginable to think of package mountain biking holidays, resorts staying open all summer long, and bike parks, purpose-built trails and northshore being common-place across Europe. But there you go - progression has been quick indeed.

 

Verkoopprijs : 21.95 Euro

Ga naar: Mountainbiking Britain Footprint


101 MTB routes in Schotland

Een overzicht van 101 MTB-routes in Schotland. Verdeeld over heel het land en voor alle niveaus. Schotland heeft een uitdagend en afwisselend landschap waar je je niet snel zult vervelen.

 

Verkoopprijs : 23.50 Euro

Ga naar: Fietskaarten.nl - 101 MTB routes in Schotland


Lake District Mountainbiking

Lake District Mountain Biking is a compact guide to the best riding in one of the best mountain biking areas in the UK. Explore classic rides around Walna Scar, High Street and Borrowdale and discover several lesser-known gems. Ride moorland singletrack, tackle massive climbs and rattle along some of the rockiest trails you'll ever encounter on two wheels. Enjoy lakeside cruises, picturesque valleys and 360 degree panoramas. This mountain biking guide contains 26 routes from 12-60km long. Clearly described using easy-to-follow directions, they are graded for difficulty and plotted on Harvey Maps. A special bonus section includes the best downhill runs, climbs and cruises in the area and special visitor information about the region

Verkoopprijs : 24.00 Euro

Ga naar: Lake District Mountainbiking.