de beste spots voor mountainbikers

Heuvelachtig Zuid Limburg

Limburg is met afstand de meest heuvelachtige provincie van Nederland. Vooral Zuid-Limburg biedt prachtige vergezichten en is met zijn rustieke dorpjes, holle paden en vakwerk-boerderijen al sinds de 19e eeuw een toeristische topper.

Zuid Limburg


MTB Routes in Zuid Limburg

MTB Routenetwerk in Zuid Limburg

Het zuid Limburgse heuvellandschap kent diverse vaste mtb routes. Deze routes zijn ook te combineren met de Belgische routes in het Euregio gebied.Meer informatie over de routes is te vinden op MTBRoutes.nl

1. Epen Route - blauw - 25 km
2. Mechelen Route - zwart - 25 km
3. Margraten Route - groen - 25 km
4. Sint Geertruid Route - rood - 35 km
5. Valkenburg Route - zwart - 30 km
6. Gulpen Route - blauw - 25 kmMountainbikeroutekaart Zuid Limburg

De mountainbike routekaart Zuid-Limburg toont een overzicht van 18 mtb routes in zuid limburg. Je kunt de kaarten voor 6.95 Euro kopen bij het VVV kantoor of bij Fietsvakantiewinkel.nl

Ga naar: MTB Routekaart Zuid Limburg


Grotere kaart weergevenShare |Bandenadvies van Schwalbe

Twijfel je nog in je bandenkeuze voor deze bikespot? Schwalbe helpt je verder met een advies op maat.

Geef aan wat voor rijder je bent:


De weersvoorspellingen zijn:

schwalbe logoMeer informatie over bandenkeuze: Bikespot bandenadvies pagina


Overnachten in Zuid Limburg

We hebben in deze bikespot nog geen accomodaties toegevoegd.
Heeft u een suggestie? Laat het ons weten!


Meer hotels en hostels...

Naast de hierboven genoemde bikevriendelijke verblijven van Bikespot.nl kun je ook verder zoeken in het assortiment van Booking.com. Hier ben je snel op weg en weet je zeker dat je niet teveel betaald.

Ga naar: hotels in Zuid Limburg
Overzicht vakantiehuizen

Een vakantiehuis kan een ideaal onderkomen zijn als je met een groep mountainbikers op pad gaat. Er zijn vakantie huizen in verschillende groottes, voor elke groepsgrootte is er wel een passend huis te vinden.


Ga naar: Belvilla vakantiehuizen in Limburg

Kasteeldomein de Cauberg - Valkenburg

Het kasteeldomein is gelegen op de top van de befaamde Cauberg, met karakteristieke en sfeervolle villa's en appartementen. Een prachtige omgeving bied voldoende uitdaging voor een mtb tocht of wandeling. Het park ligt op 500m van het gezellige stadje Valkenburg en op slechts 10 km van Maastricht. Ook op het park vind u een sfeervol restaurant met terras.

Ga naar: Kasteeldomein de Cauberg


Landal Hoog Vaals - Vaals

Zuid-Limburg op zijn mooist. Gelegen in een prachtige omgeving, tussen de glooiende heuvels, romantische rivierdalen, spectaculaire mergelgrotten en klaterende beekjes. Alles is aanwezig op het park: een overdekt en openlucht zwembad, beautycentrum met turks stoombad, bowlingbanen, tennis en squash banen en natuurlijk een café en restaurant voor een natje en een droogje.

Ga naar: Landal Hoog Vaals


Landal Reevallis - Vijlen

Vlakbij het drielandenpunt ligt Landal Reevallis. Vanuit het rustige en kleinschalige park, wandelt u zo over de karakteristieke landwegen en door de heuvels naar de Vijlenerbossen. Vanaf het park heeft u een prachtig uitzicht over het glooiend landschap.

Ga naar: Landal Reevallis

Touristische informatie Zuid Limburg

mikeysClinics bij Mikey's Bike Adventures

Mikey's Bike Adventure organiseert MTB clinics in binnen- en buitenland. Zowel beginners als (ver)gevorderde mountainbikers weet Mikey te verrassen. Door het Limburgse heuvelland, de Belgische Ardennen of op een minder voor de hand liggende locatie, voor elk niveau bestaat er een aangepaste clinic. Niveaus volgen elkaar op zodat je je grenzen steeds verder kunt verleggen.

Ga naar: Mikey's Bike AdventuresrideactiveClinics bij RideActive.nl

RideActive.nl verzorgt professionele MTB-clinics in Zuid-Limburg, de Ardennen (B) en het Sauerland (D). Onder leiding van rijtechniekexpert Michel Romen (o.a. auteur in Bikefreak Magazine) deelt het team van RideActive.nl graag haar brede ervaring op de mountainbike met je om nieuwe uitdagingen op te zoeken en je vaardigheden in een ongedwongen sfeer op de proef te stellen – en waar nodig te verbeteren!

Ga naar: RideActive.nlMh2d: Mergelheuvelland tweedaagse

mh2d De mergelheuvelland 2 daagse is een fietsevenement wat jaarlijks wordt georganiseerd in het derde weekend van september. De startplaats is Libeek-St. Geertruid in Zuid Limburg.

Voor duizenden tourfiets- en ATB liefhebbers is de Mh2d een uitgegroeid tot een vast onderdeel van het jaarprogramma. Op beide dagen kunnen mtb'ers kiezen voor tochten van 35, 50 of 70 km lengte. De mountainbike tochten staan bekend als sportieve uitdagingen van een uitzonderlijk niveau. Kenmerkend aan de tochten zijn de verscheidenheid van het ruige en mooie terrein in Zuid Limburg en de Belgische Voerstreek.

Ga naar: Mergelheuvelland tweedaagse

Valkenburg

valkenburgDe gloed van de gele mergelsteen verwarmt het sfeervolle Valkenburg in alle jaargetijden. Hierdoor is een bezoek aan het mergelstadje altijd een succes. Het mergelgesteente kom je in Valkenburg zowel ondergronds in de vele grotten, als bovengronds verwerkt in prachtige gebouwen tegen.


Gulpen

gulpenGulpen heeft nog de charme van een echt Limburgs dorp, maar met tal van hedendaagse voorzieningen; gezellige terrasjes, restaurants en een echt zwemparadijs met fantastische binnen- en buitenbaden. Niet te missen is natuurlijk ook een bezoek aan de Gulpener bierbrouwerij.De ijskraam van het Heuvelland

Aan de mtb route tussen Epen en Vaals bevind zich de ijskraam van de Wingbergerhoeve. Vlak na een ontzettend mooie afdaling in de route rijd je recht op de ijskraam, waar het op mooie dagen vaak druk is. Een niet te missen stop; zorg dat je een paar euro op zak hebt.

Ga naar: Wingbergerhoeve


Drielandenpunt in Vaals

Het drielandenpunt in Vaals is het punt waar de grenzen tussen België, Duitsland en Nederland elkaar treffen, gelegen bij de top van de Vaalserberg, in de meest zuidoostelijke punt van Nederland. Enkele tientallen meters ervandaan ligt overigens het hoogste punt van Nederland.

Ga naar: Het Drielandenpunt


Reisinformatie

Afstand vanuit Utrecht: 184 km

VVV Kantoor, Th. Dorrenplein 5, 6301 DV Valkenburg a/d Geul
Geopend van ma t/m za van 9 tot 17 uur op zon tot 14 uur


Weblinks Zuid Limburg