de beste spots voor mountainbikers

Ruige natuur in de Ardennen

De Belgische Ardennen vormen het ideale landschap voor een mtb weekend met vrienden. De ruige natuur en de vele single tracks geven mountainbikers voldoende uitdagingen.

Ardennen


Bikespots in Ardennen

Houffalize

Houffalize is de meest bekende bikespot in de Ardennen. De rosten en hellingen rondom Houffalize zijn zeer steil en vormen het perfecte reliëf voor een mooie mtb tocht.

Ga naar: bikespot Houffalize

Houffalize


La Roche-en-Ardenne

La Roche is gedeeltelijk tegen de rotsen gebouwd. Op een vooruitstekende rots, waarnaar het stadje vernoemd is, resten nog de overblijfselen van het kasteel van La Roche.

Ga naar: bikespot La Roche-en-Ardenne

La Roche-en-Ardenne


Malmedy

Malmedy ligt tussen de beboste heuvels van het riviertje de Warche aan de voet van natuurreservaat de Hoge Venen en de stuwdam van Robertville.

Ga naar: bikespot Malmedy

Malmedy


Het land van de bronnen ontdekken

In en bij Theux zijn er vele mooie singletracks, die je meenemen door het land van de bronnen. Vanaf het kasteel van Franchimont zit je direct op de route en kun je op ontdekkingstocht in het noordelijke deel van de Ardennen.


Ga naar: bikespot Theux

Theux


Vielsalm

Vielsalm ligt in het land van het Salmdal, Val de Salm. Deze streek bevindt zich op een gemiddelde hoogte van 450 meter met als hoogste punt La Baraque de Fraiture, 652 meter.

Ga naar: bikespot Vielsalm

VielsalmArdennen
Houffalize Houffalize La Roche-en-Ardenne Malmedy Vielsalm Theux

Share |Routegids Mountainbike Ardennen

De routegids mountainbike Ardennen geeft een overzicht van 57 uitgepijlde mtb routes in de Belgische Ardennen en de Oostkantons. Er zijn routes op elk niveau. De gids word uitgegeven door de ANWB in samewerking met het blad Fiets en is 14.95 Euro verkrijgbaar via Fietsvakantiewinkel.nl.

Ga naar: Routegids Mountainbike Ardennen
Overnachten in de Ardennen

We hebben in deze bikespot nog geen accomodaties toegevoegd.
Heeft u een suggestie? Laat het ons weten!


Meer hotels en hostels...

Naast de hierboven genoemde bikevriendelijke verblijven van Bikespot.nl kun je ook verder zoeken in het assortiment van Booking.com. Hier ben je snel op weg en weet je zeker dat je niet teveel betaald.

Ga naar: hotels in de Ardennen

Overzicht vakantiehuizen

Een vakantiehuis kan een ideaal onderkomen zijn als je met een groep mountainbikers op pad gaat. Er zijn vakantie huizen in verschillende groottes, voor elke groepsgrootte is er wel een passend huis te vinden.


Ga naar: Belvilla vakantiehuizen in de Ardennen


Touristische informatie Ardennen

cycletours3 dagen mountainbiken met SNP

Korte mountainbike vakantie in de Belgische Ardennen. Een mountainbike-driedaagse met lange en korte uitdagende beklimmingen door een prachtig landschap: eindeloze naaldbossen, natuurstenen huizen en mooie vergezichten. De beloning: gevarieerde en lange afdalingen op singletracks en spannende boswegen.

Ga naar: SNP Ardennen

Evenementen kalender

We hebben in deze bikespot nog geen evenementen toegevoegd.
Heeft u een suggestie? Laat het ons weten!